kursus pra-perkahwinan



 Tarikh : 22-23 /1/2011
Tempat : DKP 2
Sebagai budak usim, apa aktiviti korang waktu hujung minggu? tak lain tak bukan, pegi giant, movie kat mid or qada tidur, yang study tu alhamdulillah la..nak cerita kt sini, ada gak antara budak2 biotech yg bpkiran jauh so decide untuk join kursus kahwin. Jd yang tak join, kitorang update info2 menarik tentang kursus ni.
Dalam kursus ni ada 2 bahagian,  bahagian pertama; Asas Pembinaan Insan  dan bahgian Ke-2 ; Pengurusan Keluarga ( yang ni memang semua orang suke) . Nak tahu? Pinjam la modul  sesiapa yg  join.  Hehe..
Dalam bahagian 1,  ada 3 unit yang dibincangkan ( Akidah , Ibadah & Akhlak ).
Dalam bahagian 2, penceramah (Ust. Abd. Jabar Yusuf)  berkongsi ilmu tentang ‘’Hubungan dalam keluarga & Komunikasi Suami Isteri’’.. pastu disambung pula  dgn topik ‘’Perkahwinan dan Prosedur’’ , ‘’Pengurusan Stress dan Konflik’’ dan ‘’Pembubaran Perkahwinan.

semangat ustaz nie

perkahwinan dan prosedur
demo akad nikah

muka2 tak sabar nak kawen..

                                                                            
Berminat  tak? Kalau nak, Tahun depan kita join ramai2.
p/s:terima kasih buat umi kalthum,nur silawati,naziatul hasma atas modul dan gambar-gmbar.
            

0 comments:

Post a Comment